Εκδήλωση – Συζήτηση στο πλαίσιο του Athens Pride 2022

Στις 14 Ιούνη πραγματοποιήθηκε η συζήτηση-εκδήλωση των Rainbow Seniors με τίτλο “LGBTQI+ Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας: Από την περιθωριοποίηση στην Ορατότητα”. 

Παρουσιάστηκαν διεξοδικά τα προβλήματα και οι διακρίσεις που βιώνουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ μέσης και μεγαλύτερων ηλικιών, αναζητήθηκαν λύσεις και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων των τεσσάρων κομμάτων.

Πιο αναλυτικά, ο Γιώργος Σταμάτης από την Ν.Δ. προανήγγειλε την δημιουργία από την Περιφέρεια Αττικής ενός ημιαυτόνομου ξενώνα που θα παρέχει ανακούφιση στα άστεγα ΛΟΑΤΚΙ+ όλων των ηλικιών.

Η Θεανώ Φωτίου από τον ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την θεσμοθέτηση του γάμου και της τεκνοθεσίας, αναφέρθηκε στις πολιτικές υγιούς γήρανσης και πρότεινε τη δημιουργία και σύνδεση μικρών ανοιχτών δομών φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένων μέσα στον αστικό ιστό.

Ο Γιάννης Βήκας από το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άμβλυνσης των ανισοτήτων και ζήτησε την ασφάλιση υγείας καθώς και την συνταξιοδότηση για τα τρανς ηλικιωμένα καθώς και στην ανάγκη επιμόρφωσης των εργαζομένων στις δομές υγείας.

Ο Κρίτων Αρσένης από το ΜΕΡΑ25 διαπίστωσε την ανάγκη διασύνδεσης των κοινοτήτων για τη δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης που θα εξασφαλίζει στέγη, ρεύμα, σίτιση για όλ@ χωρίς διακρίσεις και έδωσε έμφαση στο ρόλο του κοινωνικού μοντέλου που απορρίπτει τις πολιτικές που προωθούν φιλοδωρήματα.

Τους ευχαριστούμε για την τιμητική συμμετοχή τους και επιφυλασσόμαστε για την συνέχεια.