ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Για τη σύλληψη του φερόμενου ως ενόχου στην υπόθεση της Άννας

Αθήνα, 21/07/2023

Επειδή πολλά ακούσαμε τις τελευταίες μέρες σχετικά με την αδυναμία των οργανώσεων να τοποθετηθούν απέναντι στη στυγερή δολοφονία της Άννας από την Κούβα και το υποτιθέμενο δίλλημα και την αμηχανία τους να καταδικάσουν έναν αλλοδαπό δολοφόνο, φαίνεται ότι ορισμέν@ δεν κατάλαβαν ότι η τρανσφοβία και η ομοφοβία δεν γνωρίζουν ούτε σύνορα, ούτε εθνικότητες, ούτε θρησκείες.
 
Κανένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν είναι άλλοθι για τη διενέργεια εγκληματικών πράξεων. Από τη στιγμή λοιπόν που κατεβαίνουμε στους δρόμους καταγγέλλοντας το misgendering και τη λοατκιφοβία έχουμε ήδη υπόψη μας ότι αυτή δεν περιορίζεται στην κυρίαρχη ομάδα μιας εθνότητας και το τραγικό γεγονός σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνει την εγχώρια ρητορική μίσους που είναι ο ηθικός αυτουργός τέτοιων εγκλημάτων.
 
Αντίθετα, αυτοί που θα έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις είναι οι απολογητές της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, καθώς φέρουν τις ίδιες αντιλήψεις με μέλη ομάδων που καταδιώκουν. Άλλη μία φορά εκφράζουμε την οδύνη και την οργή μας για την τραγική δολοφονία της Άννας. Παράλληλα εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης από την Ελληνική Αστυνομία .
 
Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε την διερεύνηση ρατσιστικών κινήτρων στην υπόθεση, την παραδειγματική τιμωρία και την αυστηρότερη των ποινών για τον ή τους ενόχους σύμφωνα πάντα με τις κείμενες διατάξεις του νόμου.