Ποιοι είμαστε

Στην ομάδα μας δεν χωρούν οι προκαταλήψεις, οι ιδεοληψίες,
τα δόγματα και οι προαποφασισμένες λύσεις.

Η ομάδα μας

Οι Rainbow Seniors ιδρύθηκαν τον Φεβρουάριο του 2020.

Είμαστε μια παρέα ανθρώπων που έχουμε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν, με διαφορετικές πεποιθήσεις, επαγγέλματα, ηλικίες, κοινωνικό status. Μας ένωσε η όρεξη και η διάθεση να ακουστεί η φωνή μας, η φωνή της γενιάς που βρίσκεται ή που σιγά σιγά αποσύρεται από τον επαγγελματικό στίβο, όχι όμως από τη ζωή και την ενεργό δράση.  Μας ένωσε η πρόθεση να μεταφέρουμε την εμπειρία και τη γνώση μας στις νέες γενιές, να τις ακούσουμε, να συνδιαλεχθούμε, να προτείνουμε και να αναθεωρήσουμε, να συνεργαστούμε και να εφεύρουμε καλύτερες και αποτελεσματικότερες λύσεις για το καλό όλης της κοινότητας. Είμαστε φίλοι που όχι μόνο συνεργάζονται, αλλά και ψυχαγωγούνται, διασκεδάζουν, προβληματίζονται, αλληλοϋποστηρίζονται, συνδιαλέγονται και δρουν από κοινού. Στην ομάδα μας δεν χωρούν οι προκαταλήψεις, οι ιδεοληψίες, τα δόγματα και οι προαποφασισμένες λύσεις.

Σύνθημά μας,  Let’s reinvent ourselves.

Pride Parade 2021
Pride Parade 2021

Το Όραμά μας

Πρωταρχικός μας στόχος  είναι η επικοινωνία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης και υποστήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που θα απαντά  στις ανάγκες της περίθαλψης, ψυχαγωγίας, ψυχολογικής στήριξης, εργασίας και ευνοϊκών συνθηκών διαβίωσης.

Μέσα από δράσεις, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις, συμμετοχές, διαπιστώνουμε, επικοινωνούμε, ενδυναμώνουμε, στηρίζουμε, και απαντάμε σε αιτήματα και θέματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων μέσης και ώριμης ηλικίας. Δεν συμβιβαζόμαστε με μια ιδεολογία που μας «ανέχεται» μέσα σε ντουλάπες, κουκουλωμένους από σιωπές και περιτριγυρισμένους από φευγαλέες σκιές, έστω κι αν με αυτή μεγαλώσαμε. Δεν ανεχόμαστε το δόγμα της «μη πρόκλησης» που στερεί από μας και τις νέες γενιές το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης που αυτονόητα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας.

Είμαστε στο Φως και εκεί θα παραμείνουμε και αυτό θα διδάξουμε και στους νεώτερους. Δημιουργούμε μια κοινωνία στην οποία η ταυτότητα φύλου και ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν θα είναι παρά δύο χαρακτηριστικά άνευ σημασίας όπως το χρώμα ματιών και το χρώμα μαλλιών.

Contact us