Συχνές Ερωτήσεις

1. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ LGBTQI+ ΟΜΑΔΑ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΕΣ;

Όχι. πολλές ομάδες σημαίνει και πολυφωνία. Σημαίνει και ενδυνάμωση του ΛΟΑΚΤΙ κινήματος. Σημαίνει και πολλάπλασιασμός των φωνών και των οπτικών γωνιών μέσα από τις οποίες όλο και περισσότεροι λοατκι άνθρωποι θα μπορούσαν να εκφραστούν. Σημαίνει επίσης και μεγαλύτερη κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των πολιτικών και κοινωνικών φορέων. Δεν είναι διαίρεση. Είναι Πολλαπλασιαμός.

2. Και τι περισσοτερο εχουν να προσφερουν η να εκφρασουν οι Rainbow Seniors απο αυτα που εχουν ηδη γινει η ειπωθει;

Τη δική τους εμπειρία, να στήσουν το δικό τους δίκτυο αλληλεγγύης, να εκφράσουν μία ώριμη και ψύχραιμη θέαση της μέχρι τώρα πορείας μας, να εντάξουν και άλλους πιο επιφυλακτικούς ανθρώπους στο κίνημα, που μέχρι τώρα έμεναν στο περιθώριο, να ακούσουν τις ενστάσεις τους και τις αντιρρήσεις τους και ,γιατί όχι, να τις εκφράσουν.

3. Απευθυνεστε σε συγκεκριμενη ηλικιακη ζωνη;

Απεθυνόμαστε σε ανθρώπους κυρίως άνω των 30-35. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα απορρίψουμε και ένα νεαρό άτομο που θα θελήσει να προσφέρει. Πρώτα όμως θα το ρωτήσουμε αν επθυμεί να ενταχθεί σε άλλη ομάδα όπως για παράδειγμα η Colour Youth, καθώς κατά πάσα πιθανότητα, θα εκφράσει εκεί καλύτερα τις ανάγκες και τον ενθουσιασμό του με ανθρώπους της ηλικίας του.

4. ΓιατΙ να γΙνω μΕλος σας;

Στην ομάδα μας ακούγονται όλοι. Δεν υπάρχουν διαχωρισμοί κανενός είδους, δεν υπάρχει καμια προκατάληψη και μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τη γνώμη σου, χωρίς να νιώσεις ότι δεν θα ακουστείς, ή ότι θα υποστείς σκληρή κτριτική. Είμαστε εδώ για να παρέχουμε ενδυνάμωση και ψυχολογική υποστήριξη μέσα από ένα δίκτυο καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου. Είμαστε εδώ επίσης με ένα δίκτυο εξειδικευμένων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, προκειμένου να σε στηρίξουμε και να σε κατευθύνουμε για ένα ανάλογο πρόβλημα που ενδεχομένως αντιμετωπίζεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι λειτουργούμε σαν ιατρικό κέντρο. Είμαστε ομάδα υποστήριξης και αλληλεγγύης των ενεργών μελών μας. Πρώτα είμαστε φίλοι και μετά συνεργάτες. Θα συναντήσεις ανθτώπους πρόθυμους να σε ακούσουν και να σε στηρίξουν. Μέσα από τις κοινωνικές μας συναντήσεις, μέσα από τις εκδηλώσεις και τις δράσεις μας, προωθούμε την ανθρώπινη κοινωνική επαφή, την ψυχαγωγία, το διάλογο, τη συλλογικότητα.

5. Δεν ανΗκω στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινΟτητα. ΜπορΩ να γΙνω μΕλος σας;

Ναι φυσικά. Στην ομάδα μας έχουμε straight και gay και bisexual άτομα και κάθε σεξουαλικός προσανατολισμός και ταυτότητα φύλου είναι ευπρόδεκτη και θεωρείται πλούτος για την ομάδα. Δεν επιζητούμε την ομοιογένεια, εκτιμούμε την ετερότητα σαν στοιχείο που δυνάμει μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Και αυτήν προστατεύουμε.

6. Ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις μου σαν μέλος;

Οι τυπικές σου υποχρεώσεις είναι αυτές που περιγράφονται στο καταστατικό λειτουργίας. Πολύ σύντομα όμως ας υπενθυμίσουμε τα στοιχειώδη. Η ετήσια συνδρομή σου από 1/1/2021 θα είναι 15€ (για το 2020 είναι δωρεάν). Επίσης 2€ το μήνα σαν εισφορά στις μηνιαίες συναντήσεις μας, εντελώς όμως προαιρετική. Εάν δε μπορείς να καλύψεις όλο ή μέρος του ποσού, είμαστε εδώ για να το συζητήσουμε.
Πέρα όμως από τις οικονομικές, οι πιο σημαντικές υποχρεώσεις σου θα είναι η φυσική παρουσία σου στις μηνιαίες συναντήσεις μας ή μέσω τηλεδιάσκεψης, όταν αυτή δεν είναι δυνατή, και θεωρείται ευπρόσδεκτη η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπλοκή σου στις ομάδες εργασίας για τις οποίες θα ενημερωθείς αμέσως μετά την εγγραφή σου. Φυσικά οι δράσεις και η συνεισφορά σε αυτές έχει εθελοντικό και όχι υποχρεωτικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι ο βαθμός της δραστηριοποίησής σου είναι κάτι που θα το αποφασίσεις εσύ. Δεν θα το επιβάλουμε εμείς. Αυτό στο οποίο εμείς θα επιμείνουμε είναι η υπευθυνότητα και η συνέπεια στη δέσμευση που αναλαμβάνεις με δική σου θέληση.

7. ΓιατΙ χρειΑζεστε αυτΑ τα ποσΑ; ΠοΥ πηγαΙνουν τα χρΗματΑ μου;

Σε καθαρά οργανωτικούς στόχους. Με αυτά τα χρήματα πληρώνουμε τους server που χρησιμοποιούμε, τους χώρους και τον εξοπλισμό που νοικιάζουμε για τις εκδηλώσεις μας, για τα έξοδα παρουσίας μας στα Pride, σε συνέδρια, συναντήσεις. Όλα αυτά με απώτερο στόχο να συγκεντρώσουμε το ποσό που απαιτείται προκειμένου να γίνουμε ένα σωματείο με νομική υπόσταση και να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο με το οποίο θα μπορούμε να παρέχουμε πολύ περισσότερες υπηρεσίες στα μέλη μας. Δηλαδή να δυναμώσουμε την δική σου φωνή.

8. ΜπορΩ ανΑ πΑσα στιγμΗ να διαγραφΩ απΟ μΕλος σας εφΟσον το θελΗσω;

Ναι. Άμεσα και χωρίς δεύτερη κουβέντα. Δε μπορείς όμως να ζητήσεις πίσω τα χρήματα που μέχρι εκείνη τη στιγμή τυχόν έχεις καταβάλει.

9. ΚινδυνεΥω να διαγραφΩ απΟ την ομΑδα χωρΙς τη δικΗ μου θΕληση;

Ναι, εφόσον δεν τηρείς τις υποχρεώσεις σου. Οι οποίες πέρα από το οικονομικό, το οποίο κατόπιν συζήτησης όπως είπαμε μπορεί να διευθετηθεί, είναι κυρίως η τακτική σου παρουσία και ενεργός συμμετοχή. Εκτός φυσικά αν συντρέχει κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα, το οποίο και πάλι είμαστε εδώ να το ακούσουμε και να το δικαιολογήσουμε εφόσον επικοινωνείς μαζί μας, απαντάς στις κλήσεις μας και δεν εξαφανίζεσαι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορείς να διαγραφείς από την ομάδα είναι η απρεπής συμπεριφορά. Η οποία μπορεί να στρέφεται εναντίον άλλου μέλους της ομάδας, της κοινότητας, ή γενικότερα αν εκφραστούν εκ μέρους σου ρατσιστικές ή ακραίες θέσεις ή αφορισμοί ή ύβρεις που δεν ταιριάζουν και είναι εντελώς ασύμβατες με τη φυσιογνωμία, το ύφος και την ιδεολογία της ομάδας. Η ασυνέπεια και η αδιαφορία επίσης είναι ένας σοβαρός λόγος διαγραφής. Για περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα, δες το καταστατικό μας.

10. Δε βρΙσκομαι στην ΑθΗνα. ΜπορΩ να εΙμαι μΕλος της ομΑδας αν και ζω σε Αλλη πΟλη;

Ναι, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και η τεχνολογία βοηθάει σε αυτό. Απλώς δεν θα έχεις πλήρη πρόσβαση σε όλα τα προνόμια των μελών, καθώς η ομαδα προς το παρόν δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Χαρά μας μάλιστα θα είναι να ιδρυθούν και συγγενικές οργανώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

11. ΕΙμαι κΑπως μακρια και δεν Εχω μΕσο. ΕπΙσης δεν εΙμαι και πολΥ εξοικειωμΕνος/η/ο με τις ψηφιακΕς τεχνολογΙες. ΠΩς μπορΩ να συμμετΕχω μΕσω τηλεδιΑσκεψης στις συναντΗσεις της ομΑδας;

Η ομάδα μας διαθέτει τεχνικό τμήμα το οποίο θα αναλάβει να σε καθοδηγήσει εξ αποστάσεως και να σε βοηθήσει να εγκαταστήσεις και να εκπαιδευτείς στο απαραίτητο λογισμικό που απαιτείται.

12. Όλα οκ. ΠΩς γΙνομαι μΕλος;

Από το κεντρικό μενού επιλέγεις «Συμμετέχω» και ακολουθείς τη διαδικασία. Συμπληρώνεις την ηλεκτρονική αίτηση και καλώς μας ήρθες.